Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

«ΘΕΣ γάλα; Πιες!» - Πρωτοποριακό σύστημα στη Λάρισα, οι καταναλωτές θα... αρμέγουν από μηχάνημα φρέσκο γάλα





Το μόνο που θα χρειάζονται θα είναι κέρματα και θα μπορούν να απολαύσουν φρέσκο γάλα. Γιατί οι καταναλωτές στη Λάρισα θα μπορούν από την Τετάρτη να το προμηθεύονται από αυτόματα μηχανήματα, όλο το 24ωρο.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό σύστημα, το οποίο εφαρμόζουν ήδη κάποιες χώρες στο εξωτερικό, προκειμένου το γάλα να φτάνει απευθείας από την παραγωγή στην κατανάλωση και σε χαμηλή τιμή. «ΘΕΣ γάλα; Πιες», είναι το... σύνθημα αυτής της προσπάθειας, καθώς η ιδέα ανήκει στα μέλη του Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων Λάρισας-Πιερίας «ΘΕΣ Γάλα».

Σε πρώτη φάση θα τοποθετηθούν τέσσερα αυτόματα μηχανήματα σε ισάριθμα καταστήματα στο κέντρο της Λάρισας, από τα οποία οι καταναλωτές θα μπορούν να προμηθεύονται καθημερινά και καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου, φρέσκο παστεριωμένο γάλα, το οποίο θα αρμέγεται καθημερινά το πρωί μέχρι το μεσημέρι και το απόγευμα θα βρίσκεται στα μηχανήματα.

Ο καταναλωτής θα μπορεί να το προμηθεύεται με 90 λεπτά για το 1 λίτρο και 50 λεπτά για το μισό λίτρο. Δίπλα στα μηχανήματα γάλακτος θα υπάρχει και αντίστοιχο για την προμήθεια φιαλών πλαστικών ή γυάλινων. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα ο καταναλωτής να προμηθευτεί και προπληρωμένη κάρτα, επίσης από μηχάνημα, οπότε στην περίπτωση αυτή το μπουκάλι παρέχεται δωρεάν.

Οι παραγωγοί αποφάσισαν να εφαρμόσουν τη συγκεκριμένη ιδέα καθώς παρά τα συμβόλαιά τους με δύο γαλακτοκομικές εταιρείες, τα οποία ισχύουν, είχαν πλεόνασμα γάλακτος, οπότε αποφάσισαν να το διαθέσουν στην κατανάλωση με αυτό τον τρόπο.

Την υποστήριξή του στη πρωτοβουλία του Συνεταιρισμού γαλακτοπαραγωγών «ΘΕΣγάλα», εκφράζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων


Την υποστήριξή του στην πρωτοβουλία του Συνεταιρισμού 120 γαλακτοπαραγωγών «ΘΕΣγάλα», για διάθεση φρέσκου παστεριωμένου ντόπιου γάλακτος στη Λάρισα μέσω αυτόματων πωλητών, εκφράζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς, όπως εκτιμά, θα συμβάλλει σημαντικά στη μείωση της «ψαλίδας» από την τιμή παραγωγού στην τελική τιμή πώλησης του φρέσκου γάλακτος, ενώ προκύπτει και σημαντική μείωση του κόστους μεταφοράς. Έτσι και ο παραγωγός απολαμβάνει υψηλή τιμή για το γάλα που παράγει, αλλά και ο καταναλωτής μπορεί να προμηθευτεί υψηλής ποιότητας τελικό προϊόν απευθείας από τον παραγωγό σε ανταγωνιστική τιμή.


Σε δηλώσεις του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Α. Τσαυτάρης αναφέρει πως το υπουργείο «θα στηρίξει την προσπάθεια του συνεταιρισμού γαλακτοπαραγωγών «ΘΕΣγάλα» ευελπιστώντας ότι το δίκτυο μηχανημάτων αυτόματης πώλησης θα επεκταθεί σύντομα και σε άλλες περιοχές της χώρας, καθώς και άλλες ομάδες και Συνεταιρισμοί προγραμματίζουν παρόμοιες δραστηριότητες στην προσπάθεια καθετοποίησης των δραστηριοτήτων τους. Ανάλογες πρωτοβουλίες πιστεύουμε, ότι θα υιοθετηθούν από υγιή συνεργατικά σχήματα και ομάδες που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και άλλων φρέσκων προϊόντων όπως αυγών, γιαουρτιού κ.ά. στη χώρα μας».

Socializer Widget By Blogger Yard
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου