Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

ΣΟΥΡΛΑΣ: ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ

Στην Ημερίδα για τους Ηλικιωμένους που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή ο  Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων   Γ. Σούρλας, τόνισε μεταξύ άλλων:





«Οι Ηλικιωμένοι έχουν δικαίωμα να μετέχουν ενεργά στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας  και να λαμβάνουν μέρος ως φυσικά και νομικά πρόσωπα σε όλα τα κέντρα αποφάσεως που αφορούν τη ζωή τους.

Για το δικαίωμα αυτό και όσα προβλέπουν το Σύνταγμα και οι Διεθνείς Οργανισμοί ,  η Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προχωρά σε σημαντικές αποφάσεις και συγκεκριμένα:

1)Στη σύνταξη προγράμματος για τους Ηλικιωμένους που εντάσσεται στο Εθνικό Σχέδιο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου που πρόκειται να  ανακοινωθεί εντός διμήνου.

2)Στη σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Ηλικιωμένων, που αποτελείται από εκπροσώπους φορέων Ηλικιωμένων που θα έχει λόγο, για όλα τα θέματα που τους αφορούν, αλλά και γενικότερα για άλλα κοινωνικά και εθνικά ζητήματα.

Έτσι αποκτούν φωνή  οι Ηλικιωμένοι αυτή η ήρεμη δύναμη της κοινωνίας που προσέφερε σε δύσκολες εποχές  και τώρα προσφέρει σημαντικά στην περίοδο της κρίσης,  παρά τις οικονομικές θυσίες που έχει υποστεί.

3)Τη Διεθνή Ημέρα Ηλικιωμένων να γίνεται συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο Αρχηγών κομμάτων.

4) Το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα να παραχωρείται κατά προτεραιότητα στους Ηλικιωμένους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.


Με τα μέτρα αυτά και όσα άλλα μπορούν να συνεισφέρουν στην στήριξη και στον σεβασμό των ηλικιωμένων, θέλουμε να δώσουμε ουσιαστικό περιεχόμενο όχι μόνο στη Διεθνή Ημέρα  αλλά και στην κάθε ημέρα για τους Ηλικιωμένους.

Socializer Widget By Blogger Yard
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου