Σάββατο 27 Απριλίου 2013

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΟΝ ΑΛΜΥΡΟ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)


Μείωση στα τιμολόγια παροχής φυσικού αερίου και επέκταση του δικτύου στον Αλμυρό, προανήγγειλε ο εμπορικός Διευθυντής της Εταιρίας Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) Θεσσαλίας κ. Λ. Μπακούρας. Ο ίδιος προέβλεψε ότι η τιμή για οικιακή κατανάλωση από 0,80 ευρώ το κυβικό σήμερα, θα κυμανθεί το 2014 στο 0,78 ευρώ και το 2015 στο 0,74 ευρώ.

Η επέκταση του δικτύου στον Αλμυρό, όπου μάλιστα υπάρχουν και αιτήσεις, είναι δυνατή μέσω του δικτύου από τη βιομηχανία «Sovel», ωστόσο, όπως ανέφερε ο εμπορικός διευθυντής της ΕΠΑ Θεσσαλίας, είναι αδύνατη η επέκταση του δικτύου σε ορεινές περιοχές, όπως το Πήλιο. Επίσης ανακοίνωσε την παροχή έκπτωσης ανταγωνιστικότητας στις καταναλώσεις από τον Απρίλιο έως και τον Ιούλιο, σε όλους τους βιομηχανικούς καταναλωτές.

Για το νέο πρόγραμμα σταθερής μηνιαίας χρέωσης, ο κ. Λ. Μπακούρας ανέφερε ότι ξεκινά το 2013 για πελάτες αυτόνομης οικιακής θέρμανσης, με σταθερή μηνιαία χρέωση επί 12 μήνες και μηνιαίες πληρωμές αυτόματα μέσω πάγιας τραπεζικής εντολής. Με τη λήξη του έτους το Δεκέμβριο θα γίνεται εκκαθάριση του λογαριασμού. Ήδη υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον, πάνω από 1.000 καταναλωτές σε Βόλο, Λάρισα, για να υπαχθούν στο εν λόγω πρόγραμμα.

Η ΕΠΑ στοχεύει στην απόκτηση 6.500 νέων πελατών το 2013 και 20.000 το διάστημα 2013-2016. Η ΕΠΑ προσφέρει εκπτώσεις στα τέλη σύνδεσης για νέα συμβόλαια: Παράδειγμα για κεντρική θέρμανση (έως 215.000 kcal) το κόστος σύνδεσης είναι 1.776 ευρώ και τα τέλη σύνδεσης 600 ευρώ (έκπτωση 66,2%). Η ΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ στοχεύει να αυξήσει τη διείσδυσή της στην αγορά σε 50% το 2016, καθώς και να επεκταθεί σε εφαρμογές συμπαραγωγής σε νοσοκομεία και κολυμβητήρια, σε συστήματα κλιματισμού, διανομή φυσικού αερίου σε νέους δήμους, σε συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG) για απομακρυσμένους δήμους και βιομηχανίες μακριά από το δίκτυο, συμπιεσμένο φυσικό αέριο σε 20 απομακρυσμένες βιομηχανίες με ετήσια κατανάλωση περίπου 16 εκ. κ.μ. κατά τα επόμενα 10 χρόνια.





Socializer Widget By Blogger Yard
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου