Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΛΟΥΚΕΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ


Ανάστατες είναι οι δημοτικές αρχές Βόλου και Ζαγοράς - Μουρεσίου, καθώς και εργαζόμενοι, μετά την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου, που προβλέπει κατάργηση 252 φορέων Πανελλαδικά και έξι στη Μαγνησία, όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας», το περασμένο Σάββατο. Αιφνιδιασμένοι δηλώνουν οι δήμαρχοι, που δεν έχουν καμία επίσημη ενημέρωση, ενώ ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ, ζητά να μη γίνει καμία απόλυση και, αν καταργηθούν οι έξι φορείς, οι εργαζόμενοι να μεταταγούν στους Δήμους.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι έξι προς κατάργηση φορείς της Μαγνησίας, είναι η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Βόλου, η ΑΝΕΒΟ (Αναπτυξιακή του Δήμου Βόλου), η Αναπτυξιακή Εταιρεία Ζαγοράς-Μουρεσίου, η Αναπτυξιακή Ν. Πηλίου, ο Φορέας Διαχείρισης Θαλασσίου Πάρκου Αλοννήσου και ο Φορέας Διαχείρισης της Κάρλας. Αν καταργηθούν αυτοί οι φορείς, οι πάνω από 300 εργαζόμενοι, με διάφορες συμβάσεις, μοιραία θα βρεθούν χωρίς δουλειά.

Καμία επίσημη ενημέρωση

Τον αιφνιδιασμό του για το δημοσίευμα εξέφρασε ο δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης, μιλώντας σήμερα το πρωί στο «Ράδιο Ένα», ενώ δεν μπόρεσε να εκτιμήσει πόσο βάσιμο είναι το δημοσίευμα της εφημερίδας.
«Ελπίζω να μην είναι έτσι τα πράγματα, διότι οι Κοινωφελείς Επιχειρήσεις στηρίζουν τις κοινωνικές δομές του Δήμου. Ουαί κι αλίμονο αν σ’ αυτή τη συγκυρία», δήλωσε.

Ο δήμαρχος Βόλου ανέφερε ότι στους εννέα ΟΤΑ που συνενώθηκαν για να δημιουργηθεί ο Δήμος Βόλου, λειτουργούσαν 75 Επιχειρήσεις και Οργανισμοί, που συγχωνεύτηκαν σε μια Κοινωφελή Επιχείρηση και ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Η Κοινωφελής Επιχείρηση, τόνισε, διαχειρίζεται το μεγαλύτερο μέρος των κοινωνικών δομών του Δήμου, που απασχολεί σχεδόν 70 εργαζόμενους αορίστου χρόνου και πάνω από 120 που απασχολούνται στα προγράμματα (Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΗΦΗ, Κοινωνικά Κέντρα κλπ.).

Άγνοια για το ζήτημα δήλωσε και ο δήμαρχος Ζαγοράς - Μουρεσίου Γιώργος Αντώνογλου, που επισήμανε ότι, εκτός από τα οικονομικά προβλήματα, οι Δήμοι είναι αντιμέτωποι με τις αντιφατικότητες της διαχείρισης των δημοσίων πραγμάτων από ανθρώπους που δεν ξέρουν περί τίνος πρόκειται και είναι ανενημέρωτοι.

Όπως εξήγησε, η Κοινωφελής Επιχείρηση προέκυψε από τη συγχνώνευση πολλών επιμέρους επιχειρήσεων, είναι μια και έχει έντονη δραστηριότητα με τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, το πρόγραμμα Δια Βίου Μάθηση, τη μεταφορά των μαθητών και πολλά προγράμματα. Οι εργαζόμενοι την Κοινωφελή είναι δύο, ενώ στο Βοήθεια στο Σπίτι απασχολούνται έξι και οκτώ υπάλληλοι στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς που πληρώνονται από το υπουργείο, επισήμανε.


«Καμία απόλυση»

Να μεταφερθεί όλο το προσωπικό των Επιχειρήσεων και Οργανισμών που πιθανόν να καταργηθούν στους Δήμους και να μην απολυθεί κανείς, αξιώνει με σημερινή ομόφωνη απόφασή του, το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας.
Επιπλέον το Δ.Σ. αποφάσισε να συλλέξει στοιχεία και να διερευνήσει πόσοι εργαζόμενοι εργάζονται και με τι είδους συμβάσεις σε επιχειρήσεις και οργανισμούς των δήμων της Μαγνησίας.

Επίσης το Δ.Σ. αποφάσισε ο Σύλλογος να καταθέσει στεφάνι στη σορό του Κώστα Κόγια, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Μ. Τρίτη, στις 11 π.μ. από τον Ι. Ναό της Ευαγγελίστριας Ν. Ιωνίας, αλλά και να εκφράσει τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του εκλιπόντος. Επιπλέον αποφάσισε να συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτμαγιάς, που θα πραγματοποιηθεί στις 9:30π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας από το ΕΚΒ και την ΑΔΕΔΥ και να καταθέσει στεφάνι. Η παράταξη της ΔΑΣ-ΟΤΑ στο Σύλλογο καλεί τους εργαζόμενους σε προσυγκέντρωση την ίδια ώρα στο Δημαρχείο, αλλά και συμμετοχή στις 10:30π. μ. στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στην πλατεία Πανεπιστημίου.

Τέλος, το Δ.Σ. του Συλλόγου αποφάσισε να γίνουν επισκέψεις σε όμορους Δήμους για να ενημερώσουν εργαζόμενους για όλα τα θέματα που τους αφορούν, πριν την απολογιστική συνέλευση που θα γίνει τον Ιούνιο του 2012, αλλά και να εγγράψουν στο σύλλογο όλους τους εργαζόμενους που εργάζονται στα Νομικά Πρόσωπα και στους οποίους δεν γίνονται στη μισθοδοσία κρατήσεις υπέρ του Συλλόγου. Σημειώνεται ότι με σημερινή απόφασή του το Δ.Σ. μειώνει το ποσό της συνδρομής στα 2 € από τα 2,5 € που είναι σήμερα κάθε μήνα, απόφαση που θα ισχύσει από την 1/1/2014.


πηγή:magnesianews.gr

Socializer Widget By Blogger Yard
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου