Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Πεντακάθαρα τα νέρα στις παραλίες του Αλμυρού

Ο Δήμος Αλμυρού συμμετέχει στο πρόγραμμα παρακολούθησης ποιότητας νερών κολύμβησης στις ακτές της Ελλάδας του ΥΠ.ΠΕ.Κ.Α. και παρακολουθεί την εξέλιξή του κάθε μήνα προκειμένου να ενημερώνεται για την καταλληλότητα των νερών κολύμβησης προς όφελος της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας των λουομένων.

Σημειώνεται, ότι το πρόγραμμα παρακολούθησης ποιότητας νερών κολύμβησης επαναλαμβάνεται κάθε έτος κατά τη διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου, από το Μάιο έως τον Οκτώβρη (με δειγματοληψίες κάθε μήνα),αφορά στον δειγματοληπτικό έλεγχο 13 σημείων του θαλάσσιου μετώπου του Δ Αλμυρού και περιλαμβάνει όλες τις παραλίες με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. Τα αποτελέσματά του καθώς και η ετήσια έκθεση παρακολούθησης κοινοποιούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι διαθέσιμα στον ειδικό ιστοχώρο του ΥΠΠΕΚΑ (www.bathingwaterprofiles.gr) καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου Αλμυρού (www.almyros-city.gr).

Σύμφωνα με τις μετρήσεις Μαΐου και Ιουνίου 2013 τα αποτελέσματα για την ποιότητα των θαλάσσιων υδάτων σε όλο το παράκτιο μέτωπο του Δήμου Αλμυρού ήταν εξαιρετικής ποιότητας και δεν προκύπτει από πουθενά επικινδυνότητα στην ποιοτική απεικόνιση των δειγμάτων .

 Οι ενδελεχείς και συστηματικοί έλεγχοι επίσημων φορέων που διενεργούνται στο  Δήμο Αλμυρού ουδέποτε ανέδειξαν κάποιο πρόβλημα ποιότητας των νερών και φυσικά την παραμικρή ανησυχία για την υγεία των λουομένων. Βέβαια το γεγονός αυτό δεν εφησυχάζει τη Δημοτική Αρχή η οποία έχει χρέος να εξασφαλίσει όλα τα απαραίτητα διαχειριστικά εργαλεία και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες που θα  προστατεύσουν τη δημόσια υγεία των δημοτών.

H μέριμνα για την προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί υπόθεση όλων μας και οφείλουμε από κοινού να αντιμετωπίζουμε δραστικά και αποτελεσματικά ενέργειες που αποσκοπούν στην υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας.


Socializer Widget By Blogger Yard
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου