Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΛΜΥΡΟΥ (VIDEO)


Συμμετέχει στη διεθνή εθελοντική καμπάνια «Let’s do it Greece»

Στη διεθνή καμπάνια ¨Let’s do it¨πρόκειται να συμμετάσχει ο Δήμος Αλμυρού, συγκεκριμένα πρόκειται  για μια  πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής "Ώρα για Δράση" που ξεκίνησε στην Ελλάδα πέρυσι με μεγάλη επιτυχία.

Το 2012 πάνω από 20.000 ενεργοί εθελοντές και 450 φορείς μετέδωσαν το μήνυμα του Let’s Do It, απομακρύνοντας ταυτόχρονα εκατοντάδες τόνους σκουπιδιών από απλές περιοχές έως σημαντικά οικοσυστήματα. Για το 2013 έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή 134 δήμοι και δημόσιοι φορείς, 40 σχολεία και ο κατάλογος των συμμετεχόντων ενημερώνεται συνεχώς.
Το ’’Let’s Do It’’ αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια καθαρισμού σε παγκόσμια κλίμακα. Κάθε χρόνο, χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, καθαρίζουν τις χώρες τους, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος. 

Ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Βαγγέλης Χατζηκυριάκος αναφερόμενος στην διεθνή καμπάνια τονίζει : «Πιστεύουμε λοιπόν πως με τη βοήθεια όλων των φορέων, συλλόγων, σχολείων της περιοχής αλλά και καθένα μας χωριστά, μπορούμε να δώσουμε το δικό μας μήνυμα  για τη διατήρηση του οικοσυστήματος.

Είναι ένας στόχος δύσκολος, ο οποίος όμως, με τη συμμετοχή όλων μας μπορεί να επιτευχθεί. Σας καλούμε να στηρίξετε αυτή τη μεγάλη και πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα εθελοντική προσπάθεια.  Ημερομηνία της κοινής μας πανελλαδικής δράσης έχει οριστεί η Κυριακή 14 Απριλίου 2013».

Οι προτεινόμενες δράσεις αφορούν στον καθαρισμό πάρκων που βρίσκονται πλησίον των σχολείων, στο Δήμο Αλμυρού αλλά και στις υπόλοιπες Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες καθώς και σε σημεία που θα οριστούν από το Δήμο.

Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή, μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του Δήμου Αλμυρού στα τηλ. 2422350204 & 2422350223 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες για περαιτέρω διευκρινίσεις και συνεννόηση για τα σημεία καθαρισμού καθώς και την ώρα.
Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας, με αφορμή την δράση Let’s Do it Greece 2013 για μια πιο καθαρή και βιώσιμη πόλη.

πηγήwww.taxydromos.gr


Socializer Widget By Blogger Yard
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου