Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΑΛΜΥΡΟ


  

Συνάντηση για την πρόληψη και ετοιμότητα του Δήμου Αλμυρού αλλά και των αρμόδιων φορέων, για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη στις 7 το απόγευμα στο Δημοτικό Κατάστημα Αλμυρού στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Γιώργου Παπαϊωάννου με σκοπό το συντονισμό των απαραίτητων ενεργειών όλων των εμπλεκομένων φορέων για τη διασφάλιση της πυροπροστασίας του Δήμου Αλμυρού.

Πέρσι το καλοκαίρι  η μοναδική φωτιά που παρατηρήθηκε στο Δήμο Αλμυρού ήταν στην περιοχή της Ανάβρας.

Χαρακτηριστικά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Παπαϊωάννου τόνισε : «Στόχος μας είναι μέσα από την συνάντηση να γίνει ένας προγραμματισμός στο Δήμο μας σχετικά την πυροπροστασία. Ευελπιστούμε φέτος να μην παρατηρηθεί καμία φωτιά στον Δήμο μας».

Τα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι τα εξής : Έργα αντιπυρικής προστασίας δασών και δασικών εκτάσεων όπως αυτά καθορίζονται από την εγκύκλιο «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών» του Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Υλοποίηση έργων και εργασιών προληπτικού καθαρισμού της βλάστησης σε συνεργασία με την Δασική Υπηρεσία του Νομού, Συντονισμός σε τοπικό επίπεδο της διάθεσης δυναμικού και μέσων προς υποβοήθηση του έργου της καταστολής.  Συντονισμός σε τοπικό επίπεδο της διαχείρισης των συνεπειών που προκαλούνται από τις δασικές πυρκαγιές, με ειδική αναφορά στην υλοποίηση της δράσης της οργάνωσης απομάκρυνσης πολιτών. Μέτρα ετοιμότητας κατά τις ημέρες υψηλής επικινδυνότητας βάσει του ημερήσιου χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, που εκδίδεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και επικαιροποίηση μνημονίου ενεργειών Δήμου Αλμυρού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Παράλληλα χθες ο υπουργός Εσωτερικών Ε.  Στυλιανίδης, υπέγραψε την κατανομή πιστώσεων των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΣΑΤΑ 2013), συνολικού ποσού 18,4 εκατ. ευρώ στους δήμους της χώρας, για την κάλυψη των δράσεων πυροπροστασίας.

Η απόφαση υπογράφηκε από τον κ. Στυλιανίδη, έπειτα από συνεργασία που είχε με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Πάτροκλο Γεωργιάδη. Επισημαίνεται από το υπουργείο Εσωτερικών ότι το ποσό που κατανέμεται παραμένει το ίδιο με πέρυσι, παρά τις μειώσεις που υπέστη η ΣΑΤΑ.




Socializer Widget By Blogger Yard
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου