Κυριακή 21 Απριλίου 2013

ΑΦΡΑΤΟ ΡΑΒΑΝΙ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ




ΥΛΙΚΑ 

1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
1 1/3 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 1/3 φλιτζάνι τσαγιού φαρίνα
1 1/3 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
5 αυγά
1/2 κ.γ. αλάτι
1 βανίλια
Λίγη μαστίχα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΙΡΟΠΙ

3 ποτήρια ζάχαρη
2 1/2 ποτήρια νερό
5 κ.σ. βούτυρο
Χυμό από ένα λεμονί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ για 10'.
Ρίχνουμε λίγο-λίγο το γάλα και ανακατεύουμε απαλά μέσα στο μείγμα το αλεύρι με το σιμιγδάλι, τη βανίλια, τη μαστίχα και το αλάτι.
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50'.

ΣΙΡΟΠΙ

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και βράζουμε το σιρόπι για 5'.
Όταν ετοιμαστεί περιχύνουμε το γλυκό που έχουμε αφήσει να κρυώσει.
Στο τέλος κόβουμε το ραβανί σε μερίδες.


Socializer Widget By Blogger Yard
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου